Kedves Vásárlóink!
Jelenleg Barionos fizetésünk pár napig szünetel.
Amennyiben kártyával szeretne fizetni kérem válassza az előreutalást.
Köszönjük!

HIGH PROTEIN BEEF JERKY - 25G x 12 db - vásárlás, ár, rendelés online
HIGH PROTEIN BEEF JERKY - 25G x 12 db
12 490 Ft

HIGH PROTEIN BEEF JERKY - 25G x 12 db

HIGH PROTEIN BEEF JERKY

A PERUI INDIÁNOK, A QUECHUÁK MÁR 2000 ÉVE ISMERTÉK A HÚS SZÁRÍTÁSSAL TÖRTÉNŐ TARTÓSÍTÁSÁNAK MÓDJÁT.


INNEN SZÁRMAZTATHATÓ A JERKY SZÓ IS, MELY A QUECHUA INDIÁN NYELVEN "CHARQUI" VOLT (JELENTÉSE: ÉGETNI).


Ez a tartósítási mód fellelhető valamennyi kultúrában az őskortól egészen napjainkig. A mongolok is alkalmazták és szárított húsukat "borc"-nak nevezték (a magyar "pörc" rokona).

A Dél-Afrikából származtatott "biltong" például ugyanezt az alapelvet követi a hús tartósítására – a szárítást. A XVII. század elején a holland, német és francia betelepedők megváltoztatták az addigi fűszerezést és ez mind a mai napig fennmaradt, illetve elterjedt egész Afrikában.
Az észak-amerikai indiánok ugyanígy szárították az elejtett vadak húsát (medvét, szarvast, bölényt és halat), azzal a különbséggel, hogy ők nem csak a napon és szélben szárítottak, hanem a tűz mellett is, hogy a legyeket és rovarokat távol tartsák a nyers hústól. Ezáltal sikerült azt még jobban konzerválni, ugyanakkor egy kellemes füstös ízt is kapott.

12 490 Ft
Részletek

Szárított húst fogyasztottak a sztyeppei népek – szkíták, hunok, magyarok és más lovas népek – , hiszen ezt az ételt tudták megfelelő mennyiségben magukkal vinni a hosszú hadjáratokra (akár darabolva, akár porrá zúzva).

A Kárpát-medencei lovas népek is jól ismerték a hús tartósításának ezt az ősi módját. A XIV. század közepén, Nagy Lajos itáliai hadjárata során a sereg szárított ételeket vitt magával. Ahogyan Villani írta róluk, nekik nem kellett a városokba bemenni, hanem a szabadban nagy kondérban főztek maguknak. "Ha levágják a marhát, húsát nagy üstökben megfőzik. Ha már jól meg van főzve és besózva, leválasztják a csontról és kemencében megszárítják, majd finom porrá zúzzák."
Az itáliai krónikás által megörökített húskészítési eljárás megmaradt a magyar pásztoroknál, akik – alkalmazkodva a helyi környezethez – a húst sajátságos módon tartósították. Először megfőzték, utána napokig szárították, de nem zúzták össze hanem bőrtömlőkben tárolták.


Napjainkban a jerky gyártása szigorúan szabályozott környezetben (pácolás, érlelés), pontos hőkezelési eljárással (páratartalom, hőmérséklet), valamint megfelelő minőségű védőgáz és csomagolóanyag alkalmazásával történik. Ezáltal biztosítható a termék hosszú minőségmegőrzési ideje, természetesen a megfelelő, harmonikus íz változása nélkül.


Felhasználás: Fogyasztásra kész. Felnyitás után 24 órán belül fogyassza el. Védőgázas csomagolás. A terméken időnként megjelenő vékony fehér réteg (sókristályok) a termék minőségét nem befolyásolja. Tárolás: Hűtés nélkül tárolandó, +5˙C és +35˙C között.

Kiszerelés: 1 X 25 g

Íz: teriyaki, chili, borsos, original

Összetétel: Marhahús (260g marhahús került felhasználásra 100g Beef Jerky előállításához), Kikkoman Teriyaki szójaszósz (víz, szójabab, búza, só, bor(tartalmaz kén-dioxidot), cukor, fűszerkivonatok, ecetkivonat, hagyma, fokhagyma), vörösborecet, fokhagyma, tartósítószerek: só, nátrium-nitrit (E250), vöröshagyma, barnacukor, feketebors, antioxidáns: nátrium eritorbát (E316), babérlevél, cayenne bors, szecsuáni bors, gyömbér. Allergének: Szójababot és búzát tartalmaz.


-Borsos íz 100g 25g
-Energia érték 1.235 kJ (293 kcal)  308 kJ  (73 kcal)
-Zsír 5.4 g 1.4 g
-ebből telített zsírsav 2,4 g 0,6 g
-Szénhidrát 4.5 g 1.1 g
-ebből cukor 4,3 g  0,9 g
-Rost 7,4 g 1,9 g
-Fehérje 52,9 g 13,2 g
-Só 5,8 g 1,5 g

*% RDA - százaléka ajánlott napi adag

Adatok
Cikkszám
bj-5999104000076
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek